Alternatieve lego merken

Sluban

Sluban is lego waar veel kinderen hartstikke dol op zijn. Sluban lego is namelijk net wat anders dan de gewone lego, er is namelijk een Sluban leger verkrijgbaar. Dit is voor kinderen die van oorlogje spelen houden een leuke aanvulling en je kunt dus Sluban voor hen kopen. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld land forces of air forces. De poppetjes zijn helemaal aangekleed zodat ze bij het thema passen en de accessoires zijn verkrijgbaar in grote hoeveelheden.

Cobi

Cobi is iets dat veel op Lego lijkt, je hebt veel jeeps, maar je hebt ook ridders en andere voertuigen. Met Cobi kun je op het land en in de zee spelen, de boten zijn voornamelijk gericht op het waterpakket dat Cobi de kinderen te bieden heeft. Maar er zijn ook veel landvoertuigen verkrijgbaar. Er is ook een vliegtuig verkrijgbaar en een speciale serie voor de kleine militairen, waaronder een grote jeep en een platform.

Ligao

Ligao bidet de kinderen verschillende bouwstenen aan. Deze steentjes passen prima op de andere merken, dus dat is het grote voordeel van Ligao. Er zijn veel verschillende thema’s verkrijgbaar, deze kunnen verdeeld worden in brandweer, huizen, marktkramen, grondplaten, treinen (*mini), trucks en racers. De kleine lego mini treinen zijn geschikt voor kleine kinderen die graag met een treintje willen spelen. De treinen bestaan voornamelijk uit de grotere onderdelen zodat het veilig is voor de kleineren die graag met Ligao willen spelen.

Ministeck (bausteine)

Ministeck wordt in het Duits ook wel bausteine genoemd. Het is een soort speelgoed dat veel weg heeft van Lego, het gaat hierbij over kleine kunststof mozaïeksteentjes die je op een kunststof grondplaat kunt klemmen. Je kunt hier grote kunstwerken mee maken, deze kun je dan bijvoorbeeld op de muur hangen. Sinds 1965 is dit product ontwikkeld in Duitsland door Helmut Gottwald. Vanaf 1997 is het pas echt verkocht, toen is namelijk Ministeck GmbH in Langenzenn opgericht. Het speelgoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt ook complete setjes komen om bijvoorbeeld een dier te kunnen maken met Ministeck, maar je kunt ook je eigen fantasie er eens op loslaten en zelf aan de slag gaan met dit speelgoed. Dit is geschikt voor de wat oudere kinderen omdat het kleine onderdelen bevat.

COGO

COGO is geschikt voor de wat jongere kinderen die nog wat te klein zijn voor Lego. Je kunt COGO zien als een soort duplo, iets grotere onderdelen dan Lego zodat de kinderen het niet zo snel in de mond kunnen stoppen. Er zijn complete pakketten te koop, waaronder de brandweer. Veel kinderen vinden het een leuk pakket omdat het veel accessoires bevat. Sinds 2006 is COGO zich echt gaan richten op de jongere kinderen en zijn ze gestart met de verkoop van deze Lego variant.

QUIX

QUIX is een variant op Lego. Het is een onderdeel van Slugo.nl. Sinds 30 augustus 2010 is het assortiment van Slugo namelijk uitgebreid met QUIZ bouwsteentjes. Je kunt hierbij een grote serie bouwsteentjes kopen die in een kunststof doosje meteen opgeborgen zijn. Je kunt een doosje van 300 steentjes aanschaffen, je kunt ook steentjes aanschaffen van een kleur of een grote doos aanschaffen van ongeveer 750 steentjes. De kinderen kunnen het bouwen op deze manier zelf leren, ze kunnen zelf met veel steentjes een eigen bouwpakket gaan maken. Ze hebben geen voorbeelden meer nodig, de eigen creativiteit wordt op de proef gesteld.

Mega Blocks

Mega Blocks is een variant op Lego. Met mega bloks kunnen kinderen urenlang bouwen. Bij Mega Blocks is het assortiment verdeeld in twee fasen, je kunt denken aan de jongere kinderen en aan de wat oudere kinderen. De jongere kinderen hebben wat grotere mega bloks waar ze mee kunnen spelen, dit voorkomt het inslik gevaar. Er zijn veel verschillende thema’s verkrijgbaar als het gaat over Mega Bloks. De kinderen kunnen een complete set aanschaffen of ze kunnen een bouwpakket aanschaffen dat ze nog zelf in elkaar moeten zetten.

BanBao

Banbao is een leuke variant voor kinderen op Lego. Je kunt het ook echt vergelijken met lego, alleen zijn er meer kleuren aanwezig bij BanBao. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een leuk huisje met een boom in de tuin en een kruiwagen, het heeft meer losse accessoires dan Lego, ook de kleuren zijn wat feller en sprekender voor kinderen. Je kunt ook een eigen huis bouwen met verschillende verdiepingen waarbij je de poppetjes in de kamers kunt plaatsen op bijvoorbeeld de bank, ook worden er losse accessoires bij deze bouwpakketten verkocht. BanBao heeft veel producten van Lego nagemaakt, het is dan alleen net wat groter of kleiner of de kleuren zijn anders. Er is ook een boot verkrijgbaar, een politiebusje en nog meer voertuigen die je ook bij de gewone Lego terug kunt vinden.

Best Lock

In 2005 heeft Best/Lock een rechtszaak tegen Lego gewonnen. Best Lock is de leverancier van bouw blokjes, het gaat hierbij om plastic bouwblokken. Het is wereldwijd verkrijgbaar. Er zijn veel stenen te krijgen voor een lage prijs en dat is dan ook de reden dat Best Lock het zo goed doet in de speelgoed winkels. Het bedrijf heeft een licentie voor de producten van Jim Henson´s Bear in the Big Blue House en voor Jeep. Er zijn militaire en constructie voertuigen op de markt gebracht door deze aanbieder. De kwaliteit van deze producten is goed, het heeft veel weg van Lego maar is stukken goedkoper want voor velen toch de doorbraak is om te kiezen voor Best Lock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>